Valkuilen Bouw/Verbouw

Download de gratis checklist!

Heeft u plannen voor een (ver)bouw van uw Winkel, Woning of Kantoor.

Hoe vaak hoort men niet horrorscenario, dat bouwkosten te hoog uitvallen en de verbouwing te laat wordt opgeleverd of de kwaliteit niet goed is. Vaak komt dit door een onduidelijk plan of niet vooraf gemaakte afspraken.

Scholten Totaalprojecten kent een lange loopbaan van gerealiseerde grote of kleine projecten en weet uit ervaring de meeste valkuilen te vermijden.

Wij adviseren dan ook bij iedere verbouwing een aantal stappen te nemen en wanneer men zich aan deze 6 verbouwing tips houdt er een hoop tegenvallers bespaart zullen worden.

WAT: Programma van Eisen

Een idee begint soms aan de keukentafel als men wil gaan verbouwen komen meestal te gelijk vele vragen naar boven, wat, hoe, waarvoor, wanneer en wat is het doel noodzakelijk, belangrijk, geen noodzaak ?

Probeer een sfeer te bepalen door in Woonmagazines sfeerplaatjes te zoeken die het best bij het idee past. Houdt rekening met looproutes, licht inval, constructieve aanpassingen, keuze van materialen/details, afwerkingsmaterialen, interieurmeubelen, en verbeteringen veiligheid, brand, energie, ventilatie.

Stel daarom vooraf een programma van eisen (PvE) op dit als uitgangspunt voor prijsvorming en de gewenste uitvoering.

HOE: Bouwteam

De omvang van het project bepaald welk bouwteam je voor de verschillende disciplines nodig hebt. Beoordeel zelf of laat je adviseren wat men nodig heeft om het je droom te laten verwezenlijken.

Waarvoor: Kosten

Geld kun je maar een keer uitgeven bepaal daarom vooraf je gestelde budget/kostenraming en hou rekening met een post onvoorzien, maak duidelijke afspraken met alle betroken partijen, leg dit vast op schrift.

Vraag minimaal bij 2 of 3 verschillende aannemers met goede referenties offerte op.

Let wel, dat aan al deze partijen de zelfde vraag gesteld wordt om een goed vergelijk te kunnen maken. Probeer de stelposten duidelijk te krijgen.

Wanneer: Planning

Wanneer een plan helemaal is uitgewerkt en geoffreerd kan er gestart worden.

Laat de uitvoerende partij vooraf een werkplanning opstellen en maak hier duidelijke afspraken over.

Alle wijzigingen of onduidelijkheden tijdens de bouw brengt vertragingen met zich mee.


De (gratis) “Checklist met de mogelijke valkuilen”

Vul hieronder uw naam en uw mailadres in en wij sturen u onze GRATIS checklist met mogelijke valkuilen!

[contact-form-7 id=”599″ title=”Download checklist”]

Scholten Totaalprojecten

Waalbandijk 42
4175 AC Haaften

T: +31-(0)418-592753
mail@scholtentotaalprojecten.nl

Portfolio Projecten

Share This